vrabciak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zamyslenie - Euro - strašiak?

Hospodárska kríza hýbe celým svetom. Hypotéky sa budú brutálne zvyšovať. Naše zárobky sa budú pohybovať tak do 400 Euro – predpokladám. To som dokonca trošku predimenzovala pravdivý fakt. Ozaj ľutujem dnešnú mladú generáciu. Ak nemáš bohatých rodičov je to priam zúfalá situácia.

Nemáš kde bývať. Nemôžeš zakladať svoju rodinu. Ako si z 20 tisícového platu (to beriem do úvahy priemerný výpočet našich skvelých ekonómov) možno dovoliť platiť hypotéku na byt, ak sa ešte výraznejšie zvýšia úroky? No hotová katastrofa. V podstate, svetová kríza má hlavný dopad na nás - strednú, teda najrozšírenejšiu spoločenskú vrstvu u nás. Nemám pocit, že si môžeme mnoho dovoliť ani v súčasnosti, keď nám Euro ešte len tíško dýcha na chrbát. Pomaly už nevychádza ani na striedmu kultúru či šport. Dovolenku už neberiem do úvahy vôbec. Najhorším faktom celej situácie je dôchodok, ktorého sa vlastne človek ani nemusí dožiť. Vyhliadky do budúcnosti sú ničotné.

Takže je alebo nie je Euro pre nás strašiakom? Otázka – ozaj na zamyslenie.


zo zivota... | stály odkaz

Komentáre

  1. vrabciak,
    nevidim to tak cierne. ked pozrem po rodinnych domoch, tak vidim, ze casto v nich zostali rodicia sami, ale vybudovane maju aj pre buduce generacie, napriklad byt na poschodi. tak sa mi zda, ze dolezitymi zas budu vztahy a mlade pary sa mozno vratia do rodicovskych domovov. to iste v cinziakoch. samozrejme, ze je lepsie ked mladez byva oddelene, ale keby vsetko dostali ihned a lahko, nevazili by si to, poznam vela prikladov. korunky sa zmenia na Eura a zivot pojde dalej. myslim, ze vztahy vzdy budu v popredi a za ne sa neplati tvrdou menou, tam je ine platidlo :)
    publikované: 22.10.2008 14:08:08 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hmm
    štyri stovky... taká kopa peňazí... ))-:
    samozrejme, ironicky...(-:
    publikované: 24.10.2008 23:22:13 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014