vrabciak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V kruhu milovaných

Štefanove oči žiarili šťastím. Po troch dlhých rokoch strávil Vianoce znova so svojimi milovanými dcérkami. Aj keď neboli úplne podľa jeho predstáv, zažili spoločne nezabudnuteľné chvíle. Blikajúce svetielka na vianočnom stromčeku umocňovali výnimočnosť sviatočnej atmosféry. Usmiate tváre dievčat v ňom prebudili nádej na novú budúcnosť. Bol odhodlaný začať odznova. Smútok či neskôr už hnev na bývalú manželku sa pomaly strácal. Nezištná láska jeho vydarených detí mu ju dostatočne vynahrádzala. Svojho ocka milovali.

Žil na ubytovni. Nebolo to práve najpríjemnejšie bývanie, no muž zatiaľ nemal iné riešenie. Po dvadsiatich rokoch manželstva sa neočakávane ocitol na súde. Pri rozvodom konaní zrazu nebolo čo riešiť. Jeho manželka žiarila šťastím. Štefan naopak. Celý čas takmer nezúčastnene hľadel do zeme. Stále nechápal, kde pochybil. Neveru vlastnej ženy niesol len veľmi ťažko.

Spočiatku svoj žiaľ utápal v alkohole. Nakoniec ako každý druhý chlap. Situáciu nezvládol. Jeho konzumácia sa začala neúmerne zvyšovať. Štefan sa našťastie včas spamätal. Bol vždy veľmi cieľavedomý, a tak sám sebe alkohol zakázal. Od tohto momentu s úcty k sebe samému aj svojim dcérkam sa ho už nikdy nedotkol. Teraz mal zo svojho správneho rozhodnutia skvelý pocit.


zo zivota... | stály odkaz

Komentáre

  1. Vrabček
    Jeden mála životných príbehov ktorý skončil dobre (relatívne).
    publikované: 12.01.2011 10:03:24 | autor: believer (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. štefan to vyriešil múdro+krásne
    nech mu sebavedomie rastie aj osobné nech rozkvitá mu šťastie..
    nuž..nikdy nevieme..s kým vlastne žijeme
    život ponúka veľa príležítostí..a partner- v nádeji na lepšie - povie dosti..
    a najviac to raní-tých-čo majú radi-DETI..
    jedno je isté..z takých zrád..je celý život..mnohé dieťa neisté..
    autorku aj hrdinu zdravím..
    publikované: 12.01.2011 10:20:01 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Belívko,
    no ešte sa život nekončí, kto vie ako sa to bude vyvíjať ďalej. Uvidíme, napíšeme. Ďakujem za návštevu. Krásny dníček želám.
    publikované: 12.01.2011 12:33:00 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Milá Radosť,
    a ja mám zasa radosť, že si znova prišla kuknút na môj blog. Teším sa z každého návštevníka. Aj Tebe želám krásny deň. A príď zas, budem sa tešiť.
    publikované: 12.01.2011 12:34:37 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014