vrabciak

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Precitnutie

Interiér auta zapĺňalo zlovestne sa plaziace ticho. Zvláštna dvojica: muž a žena sedela takmer bez pohybu. V mysli mĺkvo hľadala zopár zmierlivých slov. Porozumenie medzi nimi sa už dávnejšie vytratilo. Nemali o čom spolu rozprávať. Ich skutky prezradili skryté zámery.

Kedysi tvorili pár. Žili 10 rokov ako manželia. Až po spoločne strávenom období paradoxne zistili, že ich prežili s diametrálne odlišnými predstavami o šťastí.

Muž našiel svoj vysnívaný prístav. Žil ľahko, bez akejkoľvek zodpovednosti. Na nič sa nikdy nesťažoval. Bohémsky využíval všetky výhody manželského zväzku. Usporiadanú domácnosť, čisté košele, poriadok, raňajky, obedy, večere – to všetko považoval sa absolútnu samozrejmosť. Bol nadmieru spokojný. Svoju obetavú ženu miloval však veľmi svojským až majetníckym spôsobom. Stačil mu fakt, že ju denno-denne vídaval doma, starostlivo si plniť každodenné povinnosti. Pokojne si voľkal v pohodlí svojho súkromia. Dlhodobo hrával PC hry a životná realita mu akosi unikala medzi prstami.

Žena sa zatiaľ umárala žiaľom. Zakaždým, bohužiaľ bez odozvy, prosila a upozorňovala na nevyváženosť ich vzťahu. K spätnej väzbe však nikdy nedošlo. Po čase sa so situáciou zmierila. Bežné domáce práce a povinnosti vykonávala automaticky. Fungovala ako robot. Vyložene rodinný typ ženy zažíval denno-denné sklamania. Situácia medzi manželským párom sa neustále vyhrocovala. Problémy narastali až prekročili hranicu únosnosti. Životné podmienky sa vyhrotili. Rozhodovala sa dlho, no jej nasledujúci krok bol veľmi rázny. Opustila spoločnú domácnosť, v ktorej v poslednej dobe panovalo buď mrazivé ticho alebo spoločný rozhovor, ktorý nikdy nikam neviedol. Začínali nanovo - každý sa snažil o presadenie vlastnej sebarealizácie. Obidvaja určite časom precitnú...

Aký bude ďalší osud ich nenaplneného manželstva, to ukáže až nekompromisne plynúci čas.

zamyslenia | stály odkaz

Komentáre

  1. Vrabček a ešte to ten čas neukázal?
    už predsa len ten odchod ukázal, že cesta je kľukatejšia ale isejšia, tak sa vybrať po nej bolo správne..držím palce a čo tak sobota 5.12. o 16,30 hod Vianočné trhy pri soche Rolanda stretko, prídi bude fajn.. :-) zostava luxusne dobrá sa má stretnúť :-)
    publikované: 03.12.2009 12:54:57 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Zarenka,
    rada by som prišla, ale nemôžem. V práci dlhodobo zastupujem kolegyňu a cez víkend mám strážiť vnúčika. Škoda, akurát tento víkend mám zadaný. Väčšinou mám víkendy úplne voľné. Tak si to užijte aj bezo mňa. Želám Vám préjemnú zábavu. Našla som od Teba aj správu, ale som nestihla odpovedať. Mám internet teraz iba v práci a tu nič nestíham. Papa a ďakujem Ti.
    publikované: 03.12.2009 13:01:43 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014